Αγαπητοί Otaku

Ξέρουμε ότι κατα βάθος οι παραλίες και τα νησιά σας αφήνουν αδιάφορους. Ξέρουμε ότι αυτό που πραγματικά θέλετε αυτό το καλοκαίρι είναι να απαντήσετε στο αιώνιο πλέον ερώτημα “τι σκατά συνέβη στο NGO“ . Γι’αυτό και είμαι εδώ για να συνεχίσουμε μαζί την δύσκολη δουλειά της αποκρυπτογράφησης του σύμπαντος του Neon Genesis Evangelion.

Αφου λοιπόν ο Καρπός της Λίλιθ επικράτησε στην Γη , οι Άνθρωποι αναπτύχθηκαν όπως τα ξέρουμε κτλ. Θα κάνουμε αρκετά χρόνια fast forward και για την ακρίβεια στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί έρχεται στο προσκήνιο μια μυστική οργάνωση ονόματι Seele (ψυχή στα Γερμανικά) για την οποία δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Αυτή η οργάνωση λοιπόν αποκτά με άγνωστό τρόπο καποια αρχαία έγγραφα γνωστά ως Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας(Dead Sea Scrolls). Ναι είναι υπαρκτά αυτά τα χειρόγραφα. Ναι τα αναφέρει ο Λιακόπουλος. Τι μας κρύβουν? ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΝΑ. Παρ’όλα αυτά στο anime τα χειρόγραφα περιγράφουν ουσιαστικά όλη την ιστορία που αναφέραμε μέχρι τώρα στο προηγούμενο άρθρο , αλλά επίσης προφητεύουν την άφιξη των Αγγέλων.

Το σήμα της Seele

Η Seele γίνεται η μοναδική ομάδα ανθρώπων λοιπόν που γνωρίζει όλη την ιστορία μέχρι τώρα. Γνωρίζει πως οι Άγγελοι θα έρθουν στην Γη με σκοπό να αφανίσουν την ανταγωνιστική μορφή ζωής που ουσιαστικά τους «έκλεψε» τον πλανήτη, τους Ανθρώπους. Επίσης γνωρίζουν ότι ο Adam βρίσκεται σε καταστολή(λόγω της Λόγχης) θαμμένος στην Ανταρκτική καθώς και ότι το σώμα της Λίλιθ βρίσκεται πλέον κάτω απο το Tokyo-3. Έτσι οργανώνεται μια αποστολή με επικεφαλής τον Dr. Katsuragi , πατέρα της Misato , με σκοπό να μελετήσουν το σώμα του Adam.

Πιο συγκεκριμένα ο Dr. Katsuragi θέλει να μελετήσει τις S^2 engines. Οι S^2 engines είναι ένα όργανο στο σώμα των Αγγέλων το οποίο τους παρέχει άπειρη ενέργεια. Αν κατάφερνε λοιπόν να δημιουργήσει μια S^2 engine τότε θα μπορούσαν να αμυνθούν στην εισβολή των Αγγέλων με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.Τα πράγματα όμως για άλλη μια φορά δεν πήγαν τόσο απλά.


Το σώμα του Adam όπως βρέθηκε απ’την αποστολή Katsuragi

Αυτό που συνέβει έγινε γνωστό στον κόσμο ώς ‘’Second Impact”. Μια τεράστια έκρηξη ανείπωτων διαστάσεων κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το νότιο ημισφαίριο. Τα μέσα ανακοίνωσαν ότι ένας μετεωρίτης έπεσε στην περιοχή της Ανταρκτικής. Το αποτέλεσμα ήταν ο ακαριαίος θάνατος 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων καθώς και μια σοβαρότατη κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας. Η μισή Γη βυθίστηκε κάτω απο το νερό και σεχδόν αμέσως ξέσπασαν πόλεμοι για τα αποθέματα του πλανήτη. Το παλιό Τόκυο πέραν του μόνιμου καλοκαιρινού κλίματος που απέκτησε , καταστράφηκε απο πυρηνική βόμβα. Η αναταραχή κράτησε περίπου 1 χρόνο μέχρι να λήξει με συνθήκη παύσης πυρών.

Η αλήθεια βέβαια όπως φαντάζεστε δεν έχει σχέση με μετεωρίτη. Το γεγονός που προκάλεσε το Second Impact ήταν το πέιραμα επαφής ( Contact Experiment) . Η αποστολή Katsuragi αφού βρήκε το σώμα του Adam ουσιαστικά έβαλε έναν άνθρωπο απο την αποστολή (δεν γωνρίζουμε την ταυτότητα) να έρθει σε επαφή μαζί του. Αλλά η ένωση γενετικού υλικού προερχόμενο απο διαφορετικούς Καρπούς έχει καταστροφικές συνέπειες και αυτή ήταν και η πραγματική αιτία του Second Impact. Επιπλεόν αν ο Adam δεν βρισκόταν υπο την καταστολή της Λόγχης τότε όλος ο πλανήτης θα είχε καταστραφεί απο το Contact Experiment.


Το Second Impact και η αφύπνιση του Adam. Ευτυχώς η αφύπνιση δεν ολοκληρώθηκε λόγω της Λόγχης.

Όσα αναφέραμε μέχρι εδώ είναι μια συνοπτική περιγραφή του τι συνέβη σε γενικές γραμμές στο σύμπαν του Neon Genesis Evangelion μέχρι την στιγμή που ξεκινάει το anime. Το prequel με λίγα λόγια. Τα ερωτήματα φυσικά ευτυχώς ή δυστυχώς δεν τελειώνουν εδώ (ευτυχώς για μας θα έλεγα) και το σύμπαν του NGO είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε 2 άρθρα. Αυτά τα ερωτήματα όμως που έχουν και υποκειμενική προσέγγιση είναι που κάνουν αυτό το anime τόσο ξεχωριστό και εμάς να το λατρεύουμε τόσο πολύ!

Ikari Shinji